Mit találsz a szőlőn túl? 100% Gyümölcs
THE GRAPNESS WORLD…
Nálunk a gyümölcsbor készítés egy családi hagyomány. Egy borszerető nyírségi családból származunk, ahol az almabor volt ismert. Viszont a családnak voltak szilva-, meggy-, és barackfái, így ezekből kezdtek el gyümölcsborokat és pálinkákat készíteni.
Persze a technólogia azóta teljesen más. Első osztályú gyümölcsökből, azonnali feldolgozzással, illetve, szabályozott hőfokon erjesztjük a borokat. Reduktív eljárással vagyis tartályban vannak tárolva, oxigéntől elzárva. Az erjesztést hideggel állítjuk le, azaz hidegsokkoljuk, így marad meg a bor édesnek. A benne lévő élesztők elpusztulnak, illetve a beltartalmi értékek is megmaradnak benne.
Mindegyik gyümölcs olyan édes, mint maga a gyümölcs. Egy meggy soha nem lesz olyan édes, mint egy málna. Mindenki megtalálja a saját ízvilágát. Aki nem szereti a szőlőből készült borokat, azt is el tudja csábítani, hiszen tényleg olyan, mintha a gyümölcsöt fogyasztanánk. Viszont a borkedvelők is szeretettel fogyasztják, hiszen egyedi ízvilága elcsabítja fogyasztóját.
Ajánlom minden olyan kedves fogyasztónak, aki valami egyedit szeretne kóstolni!
Ki hallot már kajszibarack borról? Lekvárról, pálinkáról mindenki…de borról? Lehet akár aperitifként, étkezés közben vagy lezárásaként is fogyasztani. Ki mennyire édes szájú.